Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

Το νέο Εθνικό Πάρκο της Παταγονίας


Καταρχάς θεωρώ χρέος μου να σας πω που βρίσκεται η Παταγονία. Η Παταγονία γεωγραφικά καλύπτει το νοτιότερο τμήμα της Νότιας Αμερικής και βρίσκεται στις νότιες περιοχές της Αργεντινής και της Χιλής. Δυτικά και νότια περιλαμβάνει την οροσειρά των Άνδεων, ενώ ανατολικά τα υψίπεδα και τις πεδιάδες των αργεντινών πεδιάδων.

Το σχέδιο για την δημιουργία αυτού του πάρκου από πλευράς του CONAF(Corporacion Nacional Forestal de Chile) ήταν η νούμερο ένα προτεραιότητα του εδώ και 30 χρόνια και ο λόγος που το καθυστέρησαν ήταν η έλλειψη οικονομικής βοήθειας αλλά και μέσων που είχαν.


Όταν η Estancia Valle Chacabuco (μια ιδιωτική προστατευόμενη περιοχή) βγήκε για πώληση, βρέθηκε η τέλεια ευκαιρία για το Conservacion Patagonica να βοηθήσει την CONAF και το λαό της Χιλής για τη δημιουργία αυτό που πιστεύεται ότι θα αποτελέσει το κορυφαίο εθνικό πάρκο στη Νότια Αμερική.

Αυτό ήταν μια φυσική εξέλιξη στην περιοχή αφού ήδη υπάρχουν και άλλα εθνικά πάρκα που γειτνιάζουν με το Εθνικό Πάρκο Παταγονίας, το οποίο θα προστατεύει 650,000 εκτάρια γης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: